Belgische huisruil trends

WIE ZIJN BELGISCHE HUISRUILERS?

Zelfstandigen en zakenlui, leerkrachten, gepensioneerden, dokters, advokaten, ambtenaren, bedrijfsleiders, huiseigenaars en huurders… individuen van allerlei leeftijden en beroepen worden door de huisruilformule aangetrokken. Alhoewel huisruil onmiskenbaar financiële voordelen biedt, zijn puur financiële motieven vaak niet de hoofdreden voor de keuze van een huisruilvakantie.
Huisruilers zijn gastvrije mensen die met een open geest en zonder vooroordelen van hun vakantie genieten om de echte cultuur van de streek en/of land waar ze vertoeven, te ontdekken op een manier die niet mogelijk is tijdens een hotelvakantie. Aangetrokken door een een authentiek contact met andere culturen beleven zij via HomeLink onvergetelijke vakanties weg van de platgereden toeristische paden.

HUURDERS OF HUISEIGENAARS

U hoeft niet te wachten op een eigen huis om te huisruilen. Overal ter wereld zijn ook huurders actieve huisruilers. Huurders, ook zij die van de overheid huren, hebben het recht gasten te onthalen, ook wanneer ze zelf niet aanwezig zijn. Er is in dergelijk geval geen sprake van onderverhuring aangezien er geen geldelijke vergoeding wordt betaald: huisruil wordt gelijkgeschakeld met het ontvangen van logees. Los hiervan blijft het uiteraard wel raadzaam uw huisbaas en buren te verwittigen dat er tijdens uw afwezigheid vrienden in uw huis komen logeren.

VOORDELEN VAN HUISRUIL

HomeLink groeit zeer snel: in sommige landen stijgt het aantal leden jaarlijks met vijftien tot vijfentwintig procent. HomeLink leden delen hun vakantie ervaringen en de vele voordelen van huisruil graag met familie en vrienden: eenvoudige mond-aan-mond-reclame overtuigt elk jaar opnieuw vele gezinnen om de huisruilformule te proberen. Huisruil beperkt de kosten van uw vakantie tot de transportkosten. In de praktijk betekent dit dat u uw vroeger hotelbudget kan omzetten in meerdere vakanties of verdere bestemmingen en, eens ter plaatse, in een grotere financiële vrijheid om ten volle van uw verblijf te genieten: goede locale restaurantjes, concerten, theater… geen reden meer tot twijfel. Kortom: huisruil biedt u vakantiemogelijkheden die tevoren onmogelijk leken. Financieel voordeel – natuurlijk. Maar er is meer. Even belangrijk is de unieke mogelijkheid om uw dagdagelijkse leven en cultuur te ruilen met een ander HomeLink gezin. Naast het plezier van zich thuis te voelen in meer dan vijftig landen ter wereld, genieten HomeLink gezinnen delen met hun ruilpartners hun kennis van de streek, lokale contacten, speelgoed van de kinderen, tennisraketten, fietsen en soms zelfs de boot, het lidmaatschap van de club of de sleutels van een mooi gelegen buitenverblijf.

WAAR GAAN ZE NAARTOE?

Het HomeLink netwerk heeft momenteel ongeveer 13,000 actief zoekende leden.

Gemiddeld doen HomeLink leden 2 à 3 ruilen per jaar. Dit betekent dat er jaarlijks tussen de 26,000 en 39,000 ruilaanbiedingen zijn.

Waar gaan Belgische HomeLink leden het liefst naartoe? Wie heeft er interesse in een ruil naar België?

Top 3 bestemmingen

Belgische HomeLink leden zoeken naar ruilen in:

FRANKRIJK
ITALIË
SPANJE

Top 3 met bestemming België

Landen met de meeste vraag naar een Belgische bestemming

NEDERLAND
DUITSLAND
USA